spot_img
AcasăInternaționalEstimări IEA: Cererea mondială de cărbune va stagna


Estimări IEA: Cererea mondială de cărbune va stagna

Cererea mondială de cărbune va înregistra o creștere de doar 0,5% pe an, în următorii cinci ani, ajungând la un nivel ușor superior celui actual, ca urmare a unui consum mai mic în China, a estimat luni Agenția Internațională a Energiei (IEA), transmite Reuters.

În raportul său anual privind cărbunele, IEA estimează că în 2016 consumul global de cărbune a scăzut cu 1,9%, până la 5,357 miliarde de tone pe an, în condițiile în care prețurile reduse la gaze naturale, creșterea regenerabilelor și progresele în domeniul eficienței energetice au afectat cererea de cărbune.

Conform prognozelor IEA, cererea mondială de cărbune ar urma să înregistreze un ritm mediu de creștere de 0,5% pe an ajungând la 5,534 miliarde de tone în anul 2022, „doar ușor mai mult decât nivelul actual, ceea ce înseamnă că utilizarea cărbunelui aproape a stagnat timp de un deceniu”, susținea IEA.

Utilizarea cărbunelui va scădea în Europa, SUA și China, cel mai mare consumator mondial de cărbune, dar va crește în Asia de Sud-Est, India, Pakistan și Bangladesh.


RELATED ARTICLES