spot_img
AcasăInternaționalForţele libiene au recucerit portul Sirte de la Statul Islamic


Forţele libiene au recucerit portul Sirte de la Statul Islamic

Forţele guvernului de uniune naţională de la Tripoli au reuşit să recucerească portul Sirte, aflat pe coasta Mediteranei, după două săptămâni de lupte dure cu militanţii Statului Islamic. De asemenea, estul oraşului se află sub controlul soldaţilor libieni, transmite CNN.

Aceştia au bombardat masiv forţele teroriste cu focuri de artilerie şi au efectuat raiduri aeriene, inamicii fiind nevoiţi să se retragă. În urma acestei ofensive, sute de oameni au murit, cele mai importante pierderi suferindu-le ISIS. Sirte reprezintă cea mai puternică poziţie deţinută de jihadiştii islamişti după Raqqa în Siria, şi Mosul în Irak. Totuşi, ISIS încă dispune de forţe importante în oraş, iar înaintarea este dificilă din cauza lunetiştilor, a bombelor-capcană şi a civililor, folosiţi ca scuturi umane de terorişti.

Ar fi un nou pas înapoi făcut de Statul Islamic după înfrângerile suferite în Siria şi Irak, cele două armate – siriană şi irakiană, ajutaţi de aliaţi, fie că vorbim de ruşi, iranieni sau americani – apropriindu-se de capitalele autoproclamatului califat, Raqqa şi Mosul.RELATED ARTICLES