spot_img
AcasăInternaționalFostul preşedinte egiptean, Mohammed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă


Fostul preşedinte egiptean, Mohammed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă

Fostul preşedinte egiptean şi lider al Frăţiei Musulmane, Mohammed Morsi, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de un tribunal din Cairo, într-un caz de spionaj în favoarea statului Qatar. A fost respinsă acuzaţia de spionaj, dar a fost găsit vinovat pentru apartenenţa la o organizaţie teroristă, aşa cum este considerată gruparea Frăţiei Musulmane.

Alături de acesta au mai fost condamnaţi alţi doi lideri ai grupării islamiste. Decizia nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs de avocatul d-lui Morsi. De asemenea, doi jurnalişti de la Al-Jazeera şi un angajat al agenţiei de presă Rassd, apropiată de islamişti, au fost condamnaţi la moarte în contumacie.

Fostul preşedinte a mai fost condamnat la închisoare pe viaţă, respectiv la moarte, pentru spionaj în favoarea Iranului şi a Hamas, cu scopul de a destabiliza securitatea Egiptului, şi pentru că ar fi evadat din închisoare în 2011 în timpul revoluţiei. În acelaşi caz a mai fost acuzat de omor şi tentativă de omor, furt şi incendiere de clădiri.

 

 RELATED ARTICLES