spot_img
AcasăPoliticăGuvernul Grindeanu a fost demis. Dragnea va prezenta luni noua propunere de...


Guvernul Grindeanu a fost demis. Dragnea va prezenta luni noua propunere de premier lui Iohannis

Moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Grindeanu, „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, cu 241 de voturi „pentru” și 10 voturi „împotrivă”, a anunțat secretarul Camerei Ioana Bran, citată de Agerpres.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a anunțat că Parlamentul va informa Președintele României în privința adoptării moțiunii de cenzură în urma căreia Guvernul Grindeanu este demis și referitor la desemnarea unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru.

„Potrivit rezultatului constatat de Birourile permanente, moțiunea de cenzură a fost adoptată. Moțiunea de cenzură fiind adoptată, potrivit articolului 113 din Constituție, Guvernul este demis și, în conformitate cu prevederile articolului 91 din Regulamentul activităților comune, Parlamentul aduce de îndată această situație la cunoștința președintelui în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru”, a spus Tăriceanu, după anunțarea rezultatului votului pe moțiune.

În total au fost exprimate 251 de voturi valabile.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că în urma adoptării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului că România va intra în normalitate, iar că partidul pe care îl conduce va ieși întărit din această încercare, transmite News.ro. Totodată, acesta a anunțat că are deja patru variante pentru funcția de prim-ministru, însă decizia va fi luată în Comitetul Executiv, iar o delegație PSD va prezenta luni la Cotroceni candidatul susținut. În plus, Liviu Dragnea și-a cerut iertare pentru greșeala de a-l fi propus în primul rând pe Sorin Grindeanu ca premier al României, atunci când a fost întrebat ce garanție le poate oferi românilor că această situație nu se va mai repeta.
„În primul rând vreau să îmi cer iertare tuturor românilor pentru greşeala pe care am făcut-o, în sensul că ar fi trebuit să discutăm mai mult în partid despre variantele de prim-ministru”, a răspuns preşedintele PSD.

Despre Sorin Grindeanu, liderul PSD a adăugat că nu are o problemă personală cu acesta și nu îi dorește răul.

„Repet, am crezut în acest om, nici acum nu am niciun fel de problemă personală cu el, nu îi doresc răul, îi doresc să fie foarte atent şi să aibă grijă în continuare. Ca şi garanţie vor fi discuţiile care se vor purta în zilele următoare până când vom ajunge la o propunere unică pentru a merge la Cotroceni”, a conchis liderul PSD.

Anterior, premierul Sorin Grindeanu a declarat că va rămâne în PSD și că speră ca acest vot să nu fie o mare greșeală. De asemenea despre PSD a declarat că este un partid ce nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu, și că nu ar fi trebuit să se ajungă în situația ca partidul să-și demită propriul guvern ca urmare a deciziei unei singure persoane. Grindeanu speră ca situația actuală să nu se repete peste șase luni.

Victor Ponta a spus că este dezamăgit de faptul că şi-a văzut colegii social-democraţi bucurându-se că ”moţiunea împotriva PSD a trecut”, PSD a pierdut şi a precizat că va sta lângă premierul Sorin Grindeanu până la finalul interimatului.













RELATED ARTICLES