spot_img
AcasăEconomieBCR va acorda IMM finanțări de 1,23 mld. lei


BCR va acorda IMM finanțări de 1,23 mld. lei

Fondul European de Investiții și Banca Comerciala Română au semnat actul adițional de majorare a acordului de garantare în cadrul Programului Inițiativa pentru IMM-uri, conform Profit.ro.
BCR va acorda astfel finanțări de peste 1,23 miliarde lei pentru investiții și activitatea curentă a IMM-urilor, la dobânzi mai reduse decât cele standard și cu o garanție de 60%, acordată de FEI. Programul Inițiativa pentru IMM-uri susține creșterea accesului la finanțare al companiilor, care obțin astfel de garanții de la Fondul European de Investiții, dar și o dobândă redusă. Din 2017 și până în prezent, BCR a finanțat deja, în cadrul acestui program, peste 300 de IMM-uri cu circa 500 milioane lei.
Astfel, tranzacțiile IMM sunt sprijinite de Uniunea Europeană, care finanțează programul Inițiativa pentru IMM prin FEDR și Horizon 2020, și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții (BEI), potrivit sursei citate.
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este a doua bancă din țară după mărimea activelor. Are o rețea de 21 de centre de afaceri, 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 482 de unități retail în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori și cea mai mare rețea națională de bancomate – 2.000 de bancomate și 16.750 POS-uri.
RELATED ARTICLES