spot_img
AcasăEconomiePrețul petrolului, în continuă creștere


Prețul petrolului, în continuă creștere

Prețul petrolului continuă să crească! Astăzi, tariful barilului de petrol a crescut cu 1% și se apropie de maximul acestui an. Mai mult, potrivit agenției de presă Reuters, investitorii anticipează că acordul statelor OPEC de limitare a producţiei va ajuta la reducerea ofertei excedentare în piaţă.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, este în creştere cu 64 de cenţi, la 52,57 dolari pe baril, aproape de un maxim al ultimului an de 52,86 dolari pe baril. Și preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană este în urcare cu 51 de cenţi, la 50,32 dolari pe baril, notează News.ro.

Statele OPEC au convenit recent să decidă cote mai reduse de producţie pentru fiecare membru până la reuniunea oficială de la sfârşitul lunii noiembrie. Obiectivul este reducerea producţiei OPEC la 32,5 – 33 milioane de barili de petrol pe zi, de la nivelul actual de 33,6 milioane de barili pe zi.

Potrivit ministrului saudit al Energiei, Khalid al-Falih, a declarat că statele OPEC pot ajunge la un acord la viitoarea reuniune a organizaţiei.RELATED ARTICLES