spot_img
AcasăEconomiePrețurile din industrie au crescut


Prețurile din industrie au crescut

Prețurile producției industriale pe total – piața internă și piața externă – au crescut cu 3,06% în septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS), scrie Profit.ro. În august, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 3,25%, față de aceeași lună a anului trecut, în scădere față de avansul de 4,2% înregistrat în iulie, potrivit sursei amintite.

În septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, cea mai mare creștere a prețurilor s-a înregistrat în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+12,71%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria bunurilor de uz curent (+4,27%). Prețurile producției industriale reprezintă o măsură a prețurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.RELATED ARTICLES