spot_img
AcasăEconomieSindicatele se opun transferului contribuțiilor sociale către angajați


Sindicatele se opun transferului contribuțiilor sociale către angajați

Blocul Naţional Sindical solicită Guvernului să renunţe la încercarea de a reduce custurile cu forţa de muncă pentru angajator, salariaţii să fie obligaţi să se achite integral de plata contribuţiilor sociale. În caz contrar, în data de 23 octombrie 2017, sindicaliștii vor organiza pichete de protest în toate orașele reședință de județ.

„Ne arătăm deplina disponibilitate pentru a identifica un set de măsuri alternative pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de securitate socială. Nu ne asumăm însă obiectivul Guvernului vizat prin această măsură, respectiv cel de reducere a costului cu forța de muncă în favoarea angajatorilor”, se arată într-un comunicat al BNS.

Biroul Executiv BNS anunță că „în cazul în care Guvernul nu va revizui decizia de implementare transferului contribuțiilor sociale integral în sarcina salariatului și desființarea celor patru fonduri speciale” în data de 23 octombrie 2017 vor fi organizate pichete de protest în toate orașele reședință de județ, iar în intervalul 30 octombrie — 10 noiembrie 2017 vor fi cel puțin 10 manifestații de stradă la nivel local.

Liderii BNS nu ezită să spună că vor recurge la toate formele de protest legale pentru contestarea revoluției fiscale promovate de Guvern, atât pe plan intern cât și internațional.
RELATED ARTICLES