spot_img
AcasăEuropaCEFC și Penta au făcut o ofertă comună de 2 miliarde dolari...


CEFC și Penta au făcut o ofertă comună de 2 miliarde dolari pentru Central European Media, care deține PRO TV

Grupul chinez CEFC, care a cumpărat fostul Rompetrol și grupul financiar Penta din Cehia au făcut o ofertă comună pentru preluarea Central European Media care aparține în prezent companiei americane Time Warner, afirmă Reurters citând surse apropiate negocierilor.

Intenția celor două grupuri de a semna tranzacția a fost anunțată luna trecută. Oferta ar putea fi în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari, dar prețurile nu au fost încă finalizate, adaugă sursa citată. Luna trecută, informațiile indicau că oferta este de aproximativ 500 de milioane de euro (587 de milioane de dolari), CEFC fiind dispusă să asigure cea mai mare parte din finanțare.

Penta Investment Group este acționarul majoritar al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive și jocuri de noroc, care în toamna acestui an a finalizat în România preluarea companiilor Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena de la Fortbet Holdings, într-o tranzacție de 47 de milioane de euro.

În acționariatul Fortuna, cu 10% din acțiuni, este Franklin Templeton Investment Funds, din grupul financiar care administrează și Fondul Proprietatea.
Penta Investment controlează și lanțul farmaceutic Dr Max, unul dintre cele mai puternice din regiune, lider pe piața din Cehia și Slovacia, despre care Profit.ro a anunțat în vară că intră în România prin preluarea a patru firme locale care operează farmaciile Arta.

CEFC este una dintre cele mai dinamice companii private din China. În 2014, compania a fost inclusă în lista Global Fortune 500 pe locul 349. CEFC își desfășoară activitatea în domeniile energetic, financiar și investiții.


RELATED ARTICLES